KAHVE LONDRADA ;

Hollanda'nın kahve macerası diğer Avrupa ülkelerinden oldukça farklıdır. Çünkü Hollanda, tüketimden çok ticari amaçla yıllar boyu kahve ile ilişkisini sürdürmüştür. İlk kahve ülkeye 17. yüzyılda Yemen'den ulaştı. Ve buradan Hollanda'nın kolonilerine üretim yapabilmek için gönderildi. 1699'da Java adasına gelen kahve tohumları ile Endonezya'daki kahve yetiştirme alanlarının temelleri atıldı. 1711 yılında ise, Java'da üretilen kahve çekirdekleri Amsterdam'a getirilerek satışa çıkarıldı. 1660'larda ülkede ilk kahvehaneler açıldı. En büyük özellikleri kendilerine özgü bir stile sahip olmalarıydı. Çok zengin bir dekor, sıcak bir atmosfer, yemyeşil bahçeler... Ayrıca bu kahvehaneler daha çok şehirlerin finansal alanlarında yer aldıklarından, tüccarlar ve yöneticiler tarafından iş görüşmelerinin yapıldığı yerler olarak ün saldılar. 1680'li yıllarda ise Hollandalılar; günümüzde kişi başına düşen kahve tüketiminde, rekora sahip İskandinav ülkeleriyle bu eşsiz lezzeti tanıştırdı.

KAHVE ALMANYADA ;

Almanya kahve ile 1675 yılında tanıştı. İlk kahvehaneler Hamburg, Bremen ve Hannover'de 1679-1680 yılları arasında açıldı. Kahve bir süre aristokratların içeceği olarak kaldı. Orta ve alt sınıflar 18. yüzyılın başına kadar bu lezzete ulaşamadı ve kahvenin evlerde tüketilmesi çok uzun yıllar sonra mümkün oldu. Öte yandan kahvehaneler erkek egemenliğinde olduğu için orta sınıf kadınları tarafından "kahve kulüpleri" kuruldu.

KAHVE AMERİKA KITASINDA ;

Kahve 1668 yılında Kuzey Amerika'ya ulaştı. 1696'da New York'ta "The King's Arms" adında ilk kahvehane açıldı. 1714 yılında Java adasındaki kahve numunelerinden yetiştirilen bir fide Hollandalılar tarafından Fransa kralı XIV.Louis'ye hediye edildi. Kahve fidesi, Paris'teki Jardin des Plantes kraliyet bahçesinde yetiştirildi. 1723'te Gabriel du Clieu adlı bir denizci tarafından bu kahve bitkilerinden alınan bir fide Fransa'dan Martinique adasına getirildi. Kahve buradan diğer Karayip Adalarına, Güney ve Orta Amerika'ya yayıldı. 1727'de Brezilyalı denizci Francisco de Mello Palheta sayesinde kahve fideleri ve bitkileri Fransız Gine'sinden Brezilya'ya ulaştı. Öyle ki bugün; Brezilya, dünya kahve üretiminde %35 ile birinci sırada bulunmaktadır. 1730 yılında ise İngilizler kahve ekimini Jamaika'ya taşıdılar.